Glutenvrij

Veel supermarkten zijn inmiddels goed ingespeeld op de glutenvrije markt. Er worden steeds uitgebreidere assortimenten aangeboden. Daarnaast ga ik vaak zelf naar biologische winkels. Online heb ik eigenlijk nog nooit iets besteld, maar er schijnen goede websites te zijn.

Als ik naar mijn vader ga ben ik heel dicht bij de grens met Duitsland. De Kaufland is zo’n megagrote supermarkt waar je echt vanalles kunt vinden in allerlei soorten en smaken. En dus ook gluten- en lactosevrije producten en heerlijke geitenkaasjes. Een waar paradijs voor mij! Het enige nadeel is dat alles tussen de gewone producten staat dus je moet echt even zoeken. Een paar uur ben ik dus wel zoet op een zaterdag, maar ik kom altijd thuis met weer allemaal nieuw uit te proberen producten.

Glutenvrij

Een geheel nieuwe ontdekking is “Seitz”, dat allerlei meelproducten heeft. Ik dacht dat ik gewone bloem meenam maar bij nader onderzoek bleek dit zelfrijzend bakmeel te zijn (tja mijn Duits is ook niet perfect 😉 ). Dus daar ga ik maar eens een lekkere taart van bakken binnenkort. De broodmix heb ik nog niet kunnen uitproberen aangezien we geen gist in huis hadden, wordt vervolgd. Net als de “Knusperbrötchen”, die liggen nog ongeopende bij mijn vader in de kast. De Snackers echter heb ik al van zitten smullen, die vond ik vroeger al erg lekker en nu nog steeds dus.

Ik ben echt een chocolademonster dus ben erg blij met mijn pure chocoladepasta en de lekkere reep, die kan ik in Nederland ook krijgen maar nu heb ik een lekker voorraadje bij mijn vader (als hij het niet opeet 😉 )

Boodschappen doen bij Kaufland in Duitsland

Groetjes Jude

Superleuk om wat van je te horen!