Nieuwe glutenvrije producten uitproberen Hot or not?

Dat glutenvrij hot is, weten we inmiddels wel. Het voordeel is dat de opties in glutenvrije producten daardoor steeds groter worden. En ook lekkerder, zo blijkt uit de producten die ik in dit artikel met je deel. Wel merk ik dat lactose wel weer erg vaak bij deze producten gebruikt wordt. Wat ik ook wel snap, want het geeft smaak en in sommige gevallen een betere structuur. Maar voor mij is dat dan wel weer een nadeel.

En…. blijkbaar wordt mijn blog opgepikt, want ik krijg steeds meer testpakketjes toegestuurd. Deze keer ontving ik een mix van verschillende merken en producten via een PR-bureau. Het pakket bestond uit artikelen van drie verschillende merken.

Eat Natural

Dit merk komt uit Engeland maar vindt zijn oorsprong in Australië (daar zijn ze al een stuk verder met glutenvrij kan ik je vertellen….). Dat kun je ook aan het logo zien; de boomerang. Had je er niet achter gezocht hè? Ik ook niet hoor!

 • Muesli. Ik had een tijdje terug van mijn schoonzus al een doos van deze muesli gekregen, zij vond hem niet lekker. Daar snapte ik niks van want ik heb zitten smullen! Deze nieuwe voorraad kwam dus zeer goed van pas! Er zijn vijf soorten, waarvan er twee glutenvrij zijn (met rankfruit en met boekweit), allen zijn lactosevrij.
 • Eat Natural. Glutenvrije mueslirepenMueslireep (smaak coffee & chocolate). Ik hou van repen die niet te droog en te taai zijn, het liefst een beetje knapperig en daarbij ook nog wat smaak hebben. Heel zoet hoeft niet, maar een beetje vind ik wel fijn. Deze reep smaakte me zeer goed. Wellicht een idee om een voorraad van deze mee de Kilimanjaro op te nemen als energyboost gedurende een zware dag. Volgens eigen zeggen zijn alle Eat Natural repen glutenvrij, bevatten ze geen kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen, zijn ze ongezwaveld en geschikt voor vegetariërs.
 • Glutenvrije notenfruitreep (smaak cashew & blueberry, met yoghurtcoating). Wat mij betreft nog lekkerder dan de andere reep, maar gezien de koemelk niet geschikt voor mijn buikje.

Albert Heijn en Marqt verkopen zowel de muesli als de repen. De repen vind je echter op nog veel meer plekken zoals de Kiosk, AH to go etc. Je kunt ze níet missen 🙂 .

Mrs. Crimble’s

Ik vind de naam al zo leuk! Ik heb steeds zo’n oud omaatje met een ouderwets schort in gedachten als ik de naam zie 😆 . Ook dit merk komt uit Engeland en is net zo oud als ik…. Alles wat ze bakken is glutenvrij, dus hou het logo in de gaten!

 • Mrs. Crimbles sour cream & union. Glutenvrij, tarwevrijCheese crackers met sour cream en ui. Oioioi!!! Mooie vormpjes, luchtig, smaakvol, en helaas vol koemelk ingrediënten. Anders zou ik ze zeker in huis halen.
 • Cheese crackers van Mrs. Crimble’s. Deze crackers waren lekker, maar ik vond ze niet zo spectaculair als de andere chipsjes. En ook vol lactose dus voor mij niet moeilijk om eraf te blijven…
 • Kokosmakronen, per stuk verpakt en per zes. Lekker, vullend, maar ik vind een kokosmakroon niet zo bijzonder meer. Samen met de bitterkoekjes, zijn dat de varianten die elke leverancier wel glutenvrij moet kunnen maken toch? En daar raak je als consument een beetje op uitgekeken. Ik wel tenminste….

De producten van Mrs. Crimble’s vind je bij de Albert Heijn in het glutenvrije schap.

Mani

Dit merk heeft een interessante achtergrond. Uit het persbericht:

De geschiedenis van MANI vindt zijn oorsprong in Perzië, beroemd vanwege de wijn- en boomgaarden waar families hun land van generatie op generatie doorgeven. Één van deze families is de Rahmani familie met een erfgoed van 120 jaar. Hun jongste zoon, Abouzar, startte het merk MANI, afgeleid van hun achternaam Rahmani. Tijdens zijn studie in Europa ontmoette Abouzar een sport- en voedingscoach die hem aanmoedigde zijn levensstijl en voeding aan te passen. Hij legde hierbij een focus op de voedingsrijke eigenschappen van gedroogd fruit en noten. Hierop besloot Abouzar het familiebedrijf om te vormen tot een levensmiddelenbedrijf dat handelt in fruit en noten.

 • Mani Nuts, noten en gedroogd fruit in een snackzakje. Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, tarwevrijGlutenvrije en lactosevrije snackzakjes met noten en fruit (Berry & Nuts en Sweet Cocktail). Heerlijk! Ik ben dol op noten en deze varianten zijn zowel hartig als zoet en energiegevend bij een middagdipje achter de computer. Dit zijn wat mij betreft ook kanshebbers voor een plekje in mijn rugzak voor de Kilimanjaro.

Deze zakjes zijn verkrijgbaar bij grotere supermarkten, maar ook to go, Kruidvat en benzinestations. 

De ene gaat voor gemak, de ander voor een lagere prijs. Zo’n zakje noten is natuurlijk gemakkelijk meenemen, maar kan voor sommigen ook wel erg prijzig zijn. Je kunt natuurlijk ook je eigen mix maken door (ongezouten) noten en gedroogd fruit op de markt te kopen en die zelf te mixen om mee te nemen. Iets meer werk, maar wel erg lekker, en je kunt precies die noten kiezen die jíj lekker vindt.

Ik hoop dat ik je weer wat ideeën heb gegeven voor tussendoortjes. Sommige producten heb je misschien al lang in je kast staan, anderen zijn wellicht nieuw voor je. En als je nét begint met een lekker leven met voedselintoleranties, staan hierboven alvast wat tips voor je!

Groetjes Jude

One thought on “Nieuwe glutenvrije producten uitproberen Hot or not?

 1. Iris zegt:

  Ik vermijd sowieso graag graan producten, maar ik was laatst gaan uiteten met iemand met een gluten intolerantie bij Realfoodrestaurant en daar konden we gewoon alles van het menu eten omdat ze echt rekening houden met alle dieeten!
  Zo fijn dat er steeds meer rekening gehouden word met verschillen in dieten 🙂

Superleuk om wat van je te horen!