I Sea Pasta (zeewierpasta) I sea what?

Wat een rare titel zul je denken. Heeft Jude een spelfout gemaakt? Nee hoor, er moet écht “I Sea Pasta” staan. Het is de naam van een nieuw product. Alhoewel, nieuw, het bestaat al eeuwen en groeit gewoon op de Europese rotsen. Het spoelt zelfs aan op onze Hollandse stranden: Himanthalia Elongata, oftewel sea spaghetti.

Als je nu denkt “gadver” en wil afhaken met lezen, niet doen!!! Ik heb het gegeten en vrienden voorgeschoteld en het is gewoon echt heel lekker! Het smaakt naar de zee dus heerlijk met vis of zeevruchten, maar ook met zoete groenten als tomaat en courgette. Zeker als je glutenvrij eet geeft je dit weer wat nieuwe mogelijkheden. Ik maak het klaar met courgetti en een visje. Verderop vind je mijn recept, maar eerst wil ik je er graag wat meer over vertellen.

I Sea Pasta - zeewierpasta

Seamore

De oprichter van het bedrijf “Seamore” wordt geconfronteerd met de sea spaghetti als hij een zeewierpasta besteld tijdens zijn vakantie op Ibiza in 2013. Dit blijkt de aanleiding tot een zeer bijzonder avontuur dat heeft geleid tot een heuse eerste oogst dít jaar al! Ze begonnen met een crowdfunding-actie om de eerste oogst, verpakking en distributie te kunnen bekostigen. Die actie ondersteunden zij met het sturen van pakken I Sea Pasta naar bloggers zoals ik. En het heeft geholpen (al heb ik daar door omstandigheden destijds niet aan bij kunnen dragen)! De actie leverde meer geld op dan gehoopt en inmiddels is de webshop live! Jullie kunnen nu dus ook genieten van I Sea Pasta, en ik raad het je echt aan.

Himanthalia Elongata

Voordat je gaat bestellen en eten, wil je vast meer informatie over de I Sea Pasta. Hier wat weetjes op een rij:

 • Het is zeewier, dat betekent dat het algen zijn
 • Zeewieren bestaan al 500 miljoen jaar
 • Er bestaan 10.000 soorten waarvan we er ongeveer 200 eten
 • De bekendste soort zeewier is Nori (wat om de sushi zit)
 • Arme Ieren aten vroeger zeewier omdat ze niets anders konden betalen
 • De zeewier die gebruikt wordt voor I Sea Pasta alleen groeit in Portugal, Spanje, Ierland, Bretagne, Engeland en Noorwegen
 • Himanthalia kan wel 2,5 meter lang worden
 • Voor de calorieëntellers onder ons: er zit ongeveer 80% calorieën in I Sea Pasta ten opzichte van gewone pasta
 • Je hebt lang niet zoveel nodig als voor pasta, het vult goed
 • Je kunt het minstens twee jaar lang bewaren

Waar te koop?

Je kunt het bestellen in de webshop, maar mocht je in de buurt van Rotterdam wonen, dan kun je ook terecht bij Natuurlijk in de Markthal. Het lijkt een heel prijzig product, maar hou er rekening mee dat je slechts 20 gram per persoon nodig hebt, het voedt veel meer (en langer) dan gewone pasta.

Wat mij betreft een aanrader! En alle vrienden die ik het heb voorgeschoteld waren ook blij verrast!

Eet smakelijk! Groetjes Jude

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Zeewierpasta met courgetti, witvis en tapenade
Zeewierpasta met courgetti, witvis en tapenade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties 2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
 1. Verwarm de oven op 100°C en zet de tomaatjes erin
 2. Kook de I Sea Pasta in ruim water, hoe langer hoe zachter ze worden
 3. Snij met een mandoline de courgette in lange slierten. Kook deze de laatste 5 minuten met de I Sea Pasta mee of in een aparte pan (dan blijft hij mooier groen)
 4. Hak knoflook, basilicum, pecorino en pijnboompitten goed door elkaar, voeg olijfolie toe totdat het een mooie substantie heeft (wil je de tapenade bewaren? Giet dan extra olijfolie erbij, zodat zich een laagje kan vormen bovenop de tapenade)
 5. Bak de visjes krokant en gaar in een grillpan
 6. Giet Courgetti en I Sea Pasta af en hussel door elkaar
 7. Maak de borden op met alle ingrediënten en smullen maar!I Sea pasta - zeewier pasta met courgetti, witvis, tomaat en tapenade. Een glutenvrij en lactosevrij recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Superleuk om wat van je te horen!