Carrot cake met walnoten en cranberries Deze worteltaartjes zal niemand kunnen weerstaan!

Een tijdje terug ben ik aan het experimenteren geslagen met glutenvrije carrotcakejes. Zo maakte ik verschillende versies en liet die door mijn collega’s proeven, gelukkig doen zij dat met liefde :). Voor de carrotcakejes pakte ik als basis het recept van de Worteltaart van Uit Paulines Keuken. Haar versie is gemaakt met zelfrijzend bakmeel én bakpoeder. Die combinatie snap ik niet aangezien zelfrijzend bakmeel bloem met bakpoeder is.

Maar dat terzijde, het zelfrijzende bakmeel is natuurlijk niet glutenvrij dus daar moest ik een vervanging voor vinden. Versie 1 maakte ik met glutenvrij zelfrijzend bakmeel van Orgran, versie 2 met amandelmeel, versie 3 met een mengsel van amandelmeel en kokosmeel en versie 4 met alleen kokosmeel. De favorieten waren versie 1 en 3 en dan vooral de laatste omdat deze nog een beetje zompig was, maar niet té. Dus daar ben ik op gaan voortborduren en heb er uiteindelijk onderstaand recept van gefabriceerd. 

Carrotcake - worteltaart - glutenvrij, tarwevrij, koemelkvrij, lactosevrij, sojavrij

Toen ik destijds eindelijk mijn kitchenwarming kon geven bakte ik voor de mensen die ’s middags kwamen de carrotcakejes. Toch altijd even spannend wat men er van vindt….maar men was dolenthousiast! Vervolgens maakte ik ze ook voor mijn moeders verjaardag en ook daar werden ze goed verslonden. En afgelopen zaterdag bakte ik 250 mini-cakejes voor het goede doel. Welk goede doel? Dat vertel ik je in mijn volgende artikel! Voor nu het heerlijke recept van de carrotcakejes…

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Carrot cake met walnoten en cranberries
Carrot cake met walnoten en cranberries
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties 30 cakejes
Ingrediënten
Porties: cakejes
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: cakejes
Eenheden:
Instructies
  1. Rasp de wortels heel fijn
  2. Rasp de schil van de sinaasappel, de sinaasappel zelf kun je lekker opeten of persen
  3. Meng alle droge bestanddelen (behalve walnoten en cranberries) samen met de sinaasappelrasp en voeg daarna olie en eieren toe. Mix goed met een mixer
  4. Meng nu met een pollepel of spatel wortel, walnoten en cranberries door het beslag
  5. Verwarm de oven voor op 175 ºC voor muffins, 200 ºC voor een grote cake
  6. Vul muffinvormpjes of een grote cakevorm met het beslag
  7. Versier de cake/cakejes met de walnoten
  8. Zet de kleine cakejes 30 minuten in de oven en de grote cake 45 minuten. Prik er even met een naald in om te kijken of ze gaar zijn
  9. Laat ze rustig afkoelenCarrotcake - worteltaart - glutenvrij, tarwevrij, koemelkvrij, lactosevrij, sojavrij
Notities

Je kunt de cakejes ook zonder walnoten en cranberries maken. Voeg dan een extra ei en wat olie toe, dan worden het wat gladdere cakejes (ziet er mooier uit).

Deze cakejes blijven wat vochtig en zijn daardoor perfect om in te vriezen!

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Groetjes Jude

Superleuk om wat van je te horen!