Een Dream van een workshop & Devilled eggs Product review en een bijzonder paasrecept

Als blogger word ik regelmatig uitgenodigd voor leuke workshops. Natuurlijk kan ik tijdtechnisch al niet overal aan mee doen, maar in mijn geval is niet elke workshop geschikt voor mijn buik. Dus dan is het extra leuk wanneer ik word uitgenodigd voor een workshop waar ze werken met plantaardige melk! PR-bureau Kroon op het Werk organiseerde een kookworkshop met de producten van Dream®.

Ken je Bojana Snijders nog? Van Masterchef Holland 2014. Ze zat in de finale maar haalde het net niet. Vierde worden vind ik persoonlijk nog een enorme prestatie hoor, maar ik kan me voorstellen dat als je zo hard hebt gewerkt een vierde plaats toch wel een beetje een teleurstelling is.

Maar goed, terug naar de workshop. Bojana was gevraagd om drie ontbijt- en/of lunchgerechten te ontwikkelen voor deze workshop en tot mijn grote enthousiasme waren ze ook nog eens glutenvrij! Mijn workshop kon niet meer stuk!

Ik word sowieso altijd al blij van dit soort bijeenkomsten, je ontmoet allemaal nieuwe mensen en komt weer mensen tegen die je eerder al eens heb ontmoet. We hebben allemaal dezelfde passie dus geen gebrek aan gespreksstof! En ook aan kritische opmerkingen haha! Iedereen heeft wel een mening ergens over, heerlijk!

De producten van Dream®

Wat voor producten heeft Dream® eigenlijk? Ze zijn begonnen met Rice Dream, dus melkproducten op basis van rijst. Zij mogen het echter geen plantaardig melkproduct of “vervanger” voor melkproduct noemen, daartegen is de melkindustrie in opstand gekomen. En blijkbaar met succes, wat een onzin! Maar ik als blogger mag dat natuurlijk wel, dus ik noem het gewoon plantaardige melk, lekker puh 😛 . Naast rijst als basis voor de melk, gebruiken zij ook noten (amandel, cashew en hazelnoten), haver, kokos en soja. Bovendien bieden ze een kookroom aan gemaakt van rijst. Belangrijk om te weten is dat zij de producten Oat Dream en Rice Dream Almond-Hazelnut aangeven als niet-glutenvrij. De laatste bevat gerst, maar de eerste ga ik nog eens contact over opnemen, want hoe moeilijk is het om die ook glutenvrij te maken?De productrange van Dream van Hain Celestial

Mijn eigen favoriet is de Soy Dream Smooth, een mix tussen soja en rijst. Hierdoor krijg je de romigheid van sojamelk en ontneemt hij zijn zoetheid aan de rijst (dus geen toegevoegde suikers, altijd een pré).

Waar te koop en wat kost het?

De Dream producten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Deen, Jumbo, Plus, Spar en Vomar. De prijs ligt tussen de € 1,80 en € 2,10 per liter. Woon je in Belgie dan kun je via deze link een coupon aanvragen waarbij je € 1,- korting krijgt. Persoonlijk vind ik het wel veel moeite voor € 1,- korting. Jammer dat ze die coupon niet gewoon op de website zetten, zo’n vaart zal het toch niet lopen?

Recept

Maar jullie zijn vast benieuwd naar de recepten die we hebben gemaakt! Ik heb heel erg zitten twijfelen welke van de drie ik zou publiceren, ze waren alle drie erg lekker namelijk! Maar ik heb uiteindelijk toch gekozen voor degene die ik zelf heb gemaakt met mijn medebloggers: Devilled eggs met havermout en met ahornsiroop geglazuurde bacon. Het is eventjes werk maar ik vond het het meest verrassende gerecht van de drie, én daar heb ik de mooiste foto’s van. Bovendien lijkt me dat nou een leuk recept mocht het een regenachtige Pasen worden voor jullie. Voor jullie? Ja voor jullie, want ik zit in Gambia en het moet wel heel bizar verlopen wil het daar regenen 🙂 ! Ik ga me lekker laten verwennen, enorm veel zin in!

Hieronder het recept, ik heb het hier en daar iets aangepast om het wat toegankelijker te maken, het moet wel leuk blijven natuurlijk 🙂 .

Oh en geen nood, de andere twee komen zeker nog wel een keer aan bod hier op Jude’s Diner, maar daar ga ik zelf nog even mee verder experimenteren 🙂 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Devilled eggs met havermout
Devilled eggs met havermout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De eieren en havermout kun je een dag van tevoren voorbereiden
Porties 4 personen
De eieren en havermout kun je een dag van tevoren voorbereiden
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
De devilled eggs
 1. Kook de bietensap met balsamicoazijn en zout
 2. Laat de thee ca. 5 minuten meetrekken in een thee-ei of theezakje
 3. Laat het mengsel afkoelen
 4. Kook de eieren 10 minuten of stoom ze 12 minuten in een stoommand en leg ze vervolgens direct in ijswater
 5. Breek de schil van het ei in kleine stukjes maar laat hem heel. Je kunt dit goed doen met de achterkant van een lepel
 6. Week de eieren ongeveer een half uur in het bietenmengsel
 7. Zeef het bietenmengsel en laat het langzaam inkoken tot 1/3 van het volume
 8. Pel de eieren, snij ze doormidden en lepel de dooier eruit Devilled eggs. Glutenvrij, lactosevrij, tarwevrij, koemelkvrij, sojavrij
 9. Meng dooier, mayonaise, mosterd en het bietenmengsel met een staafmixer oid mooi glad
De havermout
 1. Week de havermout in 100 ml van de plantaardige melk. Laat minimaal 30 minuten staan
 2. Breng de andere 200 ml van de plantaardige melk aan de kook en voeg daar de geweekte havermout en het zout aan toe. Laat op zacht vuur ca. 6-8 minuten koken
Geglazuurde bacon
 1. Verwarm de oven voor op 160ºC
 2. Leg bakpapier op een bakplaat
 3. Smeer de bacon aan beide kanten in met ahornsiroop
 4. Zet de bakplaat ca. 15 min. in de oven tot de bacon mooi bruinrood wordt
 5. Laat de bacon afkoelen om krokant te worden
Serveren
 1. Vul de eieren met het eidooiermengsel
 2. Snij de bosui schuin in ringetjes
 3. Hak de koriander fijn
 4. Maak een mooi rondje van de havermout in het midden van het bord
 5. Leg daar een ei op en steek de bacon er rechtop in
 6. Garneer en breng verder op smaak met koriander, overige bacon, bosui en een beetje chili olie Devilled eggs met havermout. Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, tarwevrij, sojavrij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Groetjes Jude

Kroon op het Werk nodigde mij uit voor deze workshop. De producten zijn derhalve gesponsord, mijn review echter is wel volledig gebaseerd op mijn eigen mening.

Superleuk om wat van je te horen!