Amandelspijs Zo gemaakt en zoooo lekker!

De pepernoten liggen in de winkel! Dat is voor mij het teken dat ik mijn voorbereidingen moet treffen voor amandelspijs. Zo gemaakt namelijk, maar het duurt altijd even voordat het goed gerijpt is, lekker smeeuiig en de smaken zich goed gemengd hebben . Dus als ik jou was zou ik ook vast een voorraadje spijs in de koelkast gaan leggen, dan kunnen we over een paar weken aan de slag met gevulde speculaas, banketletter en ander smulgebak.

Sommige amandelspijs bevat gluten, maar het is zo ontzettend simpel om het zelf te maken, dat ik dat risico niet eens meer wil lopen. Dit recept komt oorspronkelijk van Jacolines blogspot maar ik heb de verhouding iets aangepast waardoor ik hem lekkerder en makkelijker verwerkbaar vind.

Mocht je nou niet zo goed in de keuken zijn, een beetje lekker lui of gewoon heel erg druk, dan is het mogelijk om een banketletter of gevulde speculaas bij mij te bestellen en op te halen (in Haarlem) vlak voor sinterklaas of vlak voor kerst. Stuur mij dan uiterlijk 1 november even een mailtje op info@judesdiner.com.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Amandelspijs
Amandelspijs
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voor de hoeveelheid op de foto heb ik 200 gram amandelmeel en 150 gram zoetstof gebruikt
Porties 350 gram
Voor de hoeveelheid op de foto heb ik 200 gram amandelmeel en 150 gram zoetstof gebruikt
Ingrediënten
Porties: gram
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: gram
Eenheden:
Instructies
  1. Meng het amandelmeel met 3/4 van de zoetstof en de citroenrasp met een mixer door elkaarAmandelspijs. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, koemelkvrij, sojavrij
  2. Klop de mixer af en meng de rest van de zoetstof met een lepel door het mengsel
  3. Rol de spijs als een worst tussen huishoudfolie en leg een aantal weken in de koelkast. Hoe langer het ligt, hoe lekkerderZelfgemaakte amandelspijs. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, koemelkvrij, sojavrij
  4. Bedenk vast wat je ermee wilt maken. Bijvoorbeeld een lekkere banketletter mbv het recept voor bladerdeeg
Notities

TIP: je kunt ook agavesiroop gebruiken. En als je honing uit een potje gebruikt neem dan wat meer anders wordt het te droog

Gebruik de amandelspijs om lekkere gevulde speculaas te maken

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Groetjes Jude

2 thoughts on “Amandelspijs Zo gemaakt en zoooo lekker!

Superleuk om wat van je te horen!