Boekweitkoekjes en Omelet None-Siberienne Food Blog Swap

Spannend! Ik heb deze maand voor het eerst meegedaan met de Food Blog Swap. Dat is een heel leuk initiatief van bloggers voor bloggers. Iedere blogger wordt aan een andere blogger gekoppeld en dan is het de bedoeling dat je van elkaars recepten iets uitprobeert. Zo maakte Maura van Yellow Lemon Tree een lekkere versie van mijn naanbrood (wel met gluten en lactose) en combineerde die met een curry. Ze heeft er ook zulke prachtige foto’s bij gemaakt!

Mij werd gevraagd iets te maken van het blog van Joyce, Miss Craftsy. Joyce schrijft niet alleen over eten, maar ook over andere dingen die haar bezig houden, zoals lifestyle, make up en breisels. Erg leuk om te lezen, maar voor nu hou ik het even bij eten, want er stonden toch een paar heerlijke recepten op haar blog! Niet allemaal gluten-, lactose- of koemelkvrij maar daar probeer ik dan een voor mij eetbare versie van te maken. Er waren drie recepten die extra mijn aandacht trokken, en ik heb ze gewoon allemaal uitgeprobeerd! De eerste waren cinnamon rolls, dat leek me zo lekker! Maar helaas de eerste versie in glutenvrij is mislukt. Ik ga nog wel een keer verder experimenteren, maar voor nu is het recept nog niet blogwaardig.

Het tweede recept had ik al heel vaak via Twitter voorbij zien komen. Havermoutkoekjes met banaan, een eenvoudig recept voor lekkere en verantwoorde tussendoortjes. Ik heb ze uitgeprobeerd met zowel havermout als boekweit en mijn voorkeur heeft de versie met boekweit.

Onderaan deze blogpost vind je het recept. Want ik wil voorkomen dat jullie stoppen met lezen voordat ik de topper van de maand heb genoemd: Omelet Siberiènne. Oh my God!! Wat is dat een geweldig recept! Joyce had hem met kant-en-klare eierkoeken gemaakt maar daar zit tarwe in dus heb ik het originele recept opgezocht en de eierkoek zelf gemaakt. Vervolgens hoort er eigenlijk ijs in, maar mijn supermarkt had ineens geen sorbetijs (lees lactosevrij ijs) meer. Ik lichtelijk in paniek want ik kreeg ’s avonds eters en dat was mijn toetje. Gelukkig is creativiteit mijn middle-name en had ik nog wat eigeel over van de eierkoeken. Dus heb ik maar chocolademousse gemaakt om het ijs te vervangen. Mijn omelet Siberiènne had dus binnenin laagjes van eierkoek afgewisseld met chocolademousse. Niet echt Siberiènne meer, maar wel verschrikkelijk lekker!

Helaas ben ik alleen in mijn enthousiasme vergeten goede foto’s te maken….dus die moet je er maar bij verzinnen 🙂 .

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boekweitkoekjes met noten en vruchten
Boekweitkoekjes met noten en vruchten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties 12 stuks
Ingrediënten
Porties: stuks
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: stuks
Eenheden:
Instructies
 1. Prak de banaan goed fijn met een stamppot-stamper
 2. Voeg de boekweit/havermout en de citroensap toe en roer goed door
 3. Laat een tijdje staan zodat het zich goed kan mengen
 4. Hak intussen de noten en de chocolade grof en snij het gedroogde fruit in stukjes
 5. Verwarm de oven voor op 180°C
 6. Mix alles door elkaar en maak er balletjes van
 7. Leg de balletjes op een bakplaat en druk ze wat platter
 8. Bak ze ca. 20 minuten in de oven tot ze wat verkleurd zijn
 9. De koekjes worden niet krokant maar wel erg lekker!
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Omelet None-Siberiènne
Omelet None-Siberiènne
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties 6 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
 1. Bak de eierkoek volgens het recept. Laat afkoelen
 2. Snij de eierkoek in een aantal gewenste vormen (om te stapelen)
 3. Maak de chocolademousse volgens het recept en smeer dit op alle uitgesneden eierkoek. Laat deze in de koelkast minstens een uur opstijven
 4. Nu ga je even zitten. Als de chocolademousse stijf genoeg is mag je weer verder
 5. Verwarm de oven vast voor op 240ºC
 6. Verwarm de 225 gram suiker met het water tot 120ºC
 7. Klop intussen het eiwit stijf met de 25 gram suiker
 8. Meng de siroop langzaam door het eiwitmengsel
 9. Stapel de eierkoeken op elkaar en smeer of spuit het eiwitschuim over de gehele taart en bak het geheel kort in de oven tot het schuim mooi bruin is
 10. Aanvalluh!!!
Notities

TIP: Wil je er een echte Siberiènne van maken dan vervang je de chocolademousse door ijs

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

 Groetjes Jude

2 thoughts on “Boekweitkoekjes en Omelet None-Siberienne Food Blog Swap

 1. Wil poot-bakker zegt:

  Nou de koekjes staan in de oven, ik heb er nog wat lijnzaad en sesam zaad bij gedaan en ook nog wat rozijnen bij de cranberry s, en een beetje honing , het werd een beetje droog , en ook wat kocos, het lijken nu wel musly koekjes, maar het was al lekker nog voor dat het de oven in ging.

 2. Jude's Diner zegt:

  Ja dat is het leuke! Je kunt er doorheen gooien wat je zelf lekker vindt! Maar droog? Daar had ik geen last van, misschien was jouw banaan kleiner of minder smeuiig?

  Smakelijk!

  Groetjes Jude

Superleuk om wat van je te horen!