Arepa Di Pampuna – Pompoenpannenkoekjes Recept uit Curaçao

Laatst samen met mijn broer gemaakt, gluten- en lactosevolle en gluten- en lactosevrije pompoenpannenkoekjes. Die van mij zagen er mooier uit, kwamen makkelijker uit de pan en waren natuurlijk ook veeeeel lekkerder 😉 . Nee hoor, volgens mijn broer en schoonzus was er weinig tot geen smaakverschil, en mijn broer had een slechtere pan. Maar toch! Ze waren echt superlekker, en door de pompoen heb je toch ook het idee dat je gezonder eet dan bij gewone pannenkoeken, ondanks de appelstroop en suiker als beleg…

De officiële manier is om de pannenkoekjes in een flinke laag olie een soort van te frituren, maar ook met weinig vet bleken ze erg lekker! Kinderen vinden ze over het algemeen zo ook al heel lekker, maar je kunt er ook een keer poffertjes van maken. Voor een herfstig kinderpartijtje misschien?

Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Arepa Di Pampuna - Pompoenpannenkoekjes
Arepa Di Pampuna - Pompoenpannenkoekjes
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ca. 10 pannenkoekjes per persoon als hoofdgerecht, ca. 3 per persoon als nagerecht
Porties 40 kleine pannenkoekjes
Ca. 10 pannenkoekjes per persoon als hoofdgerecht, ca. 3 per persoon als nagerecht
Ingrediënten
Porties: kleine pannenkoekjes
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: kleine pannenkoekjes
Eenheden:
Instructies
 1. Schil en ontpit de pompoen, snij hem in stukken
 2. Kook de pompoen in ruim water met een snufje zout in ca. 10 min. gaar
 3. Wel ondertussen de rozijnen in warm water
 4. Laat de pompoen uitlekken en voeg vanillesuiker en kaneel toe
 5. Maal/stamp met een staafmixer/stamper tot een mooie puree
 6. Maak het pannenkoekbeslag met bloem, melk en eieren. Zorg dat het beslag wat dikker is dan normaal
 7. Meng de pompoen erdoorheen, bij voorkeur in de blender, dan krijg je een mooi glad beslag.
 8. Voeg nu de gewelde rozijnen toe en eventueel wat melk als het te dik is (het blijft een dikkere substantie dan gewoon pannenkoekbeslag)
 9. Verhit de gewenste hoeveelheid olie in een grote koekenpan op hoog vuur, schep daar 3 pannenkoekjes tegelijk in. Zet dan het vuur laag en leg een deksel op de panArepa di Pampuna - Pompoenpannenkoekjes. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, koemelkvrij
 10. Draai de pannenkoekjes om wanneer de onderkant mooi bruin is en de bovenkant opgedroogd. Duw dan met een spatel op de bovenkant zodat de binnenkant iets naar buiten komt. Dit versnelt het garingsproces
 11. Leg de pannenkoekjes als ze klaar zijn op keukenpapier om uit te lekken en bak de rest
 12. Wedden dat je ze niet kunt laten liggen totdat je klaar bent met bakken?
 13. Lekker met (poeder)suiker, appelstroop of suikerstroop
 14. Arepa zijn ook heel goed in te vriezen, bak ze wel weer even op, dan worden ze weer lekker zacht. Koud vind ik ze persoonlijk niet zo lekker, erg droogArepa di Pampuna - Pompoenpannenkoekjes. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, koemelkvrij
Notities

TIP: Je kunt de pompoen ook niet schillen, rooster dan de blokjes met kaneel een uur in de oven op 200°C en kook ze vervolgens met een beetje water en de suiker voordat je ze pureert. Hou er wel rekening mee dat er dan kleine stukjes schil in het deeg achterblijven. Bij het bakken van poffertjes met een spuitfles kan dit resulteren in een deegfontein (kan ik je uit eigen ervaring vertellen 😉 ) doordat de schilletjes de spuitmond verstoppen.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

groetjes Jude

 

One thought on “Arepa Di Pampuna – Pompoenpannenkoekjes Recept uit Curaçao

Superleuk om wat van je te horen!