Pannenkoeken zalmtaart met yoghurt-dillesaus Hartige taart van flensjes afgewisseld met een romig zalmmengsel

Gevonden in een kookboek van Delicious, en echt delicious! Alleen de saus heb ik er zelf bij verzonnen om het iets frisser te maken, het is namelijk best een zwaar recept. Deze taart kun je het beste een dag van tevoren maken (moet nog een aantal uur de koelkast in) dus is het ideaal als hartige taart op een feestje. Haal hem wel ruim van te voren uit de koelkast zodat hij een beetje de kamertemperatuur kan aannemen. Het is geen moeilijk recept, het enige dat je goed moet kunnen bij dit recept, is dunne flensjes bakken ­čśë , maar het vraagt wel wat planning en een beetje tijd.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Pannenkoeken zalmtaart met yoghurt-dillesaus
Pannenkoeken zalmtaart met yoghurt-dillesaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Maak bij voorkeur het beslag voor de pannenkoeken zalmtaart een dag eerder en laat het een nacht in de koelkast rusten, hierdoor mengen de ingredi├źnten beter en is het makkelijker om dunne flensjes te maken.
Porties 6 personen
Maak bij voorkeur het beslag voor de pannenkoeken zalmtaart een dag eerder en laat het een nacht in de koelkast rusten, hierdoor mengen de ingredi├źnten beter en is het makkelijker om dunne flensjes te maken.
Ingredi├źnten
Porties: personen
Eenheden:
Ingredi├źnten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
Flensjes
 1. Maak het pannenkoekbeslag door alle ingredi├źnten te mengen (ook de olijfolie)
 2. Zitten er klontjes in je beslag, zeef dan het beslag voor je gaat bakken. Bak zoveel mogelijk flensjes en laat ze een beetje afkoelen
Hartige taart
 1. Hak 100 gram zalm fijn en zet dit apart
 2. Rasp en pers de helft van de citroen. Snij de andere helft in partjes (voor de garnering)
 3. Meng de rest van de zalm met de roomkaas, melk, bieslook, kappertjes, citroenrasp en 2 theelepels citroensap en pureer dit met een staafmixer
 4. Roer de gehakte zalm door het mengsel
 5. Nu ga je de taart opbouwen, ik vond het moeilijk in te schatten hoeveel mengsel op elke pannenkoek gaat, duskreeg ik een onregelmatig verdeelde taart. Als je de ruimte hebt, raad ik je aan eerst alle flensjes (behalve 1) te bedekken met het mengsel zodat je het goed kan verdelen. Het zalmmengsel verdeel je over het hele flensje, tot aan de rand
 6. Kruis twee stroken huishoudfolie, leg daar het eerste flensje op. De rest van de flensjes volgt totdat je bovenop het flensje zonder mengsel plaatst. Druk rustig aan en vouw dan het huishoudfolie strak om de taart heen
 7. Leg de taart minstens 6 uur in de koelkast
Yoghurt-dillesaus
 1. Meng de dille door de yoghurt en voeg naar smaak citroensap toe
Serveren
 1. Serveer de taart op een mooie taartschaal, met partjes citroen en de cressen als garnering en de yoghurtsaus in een mooi bakje ernaast. Wedden dat je gasten je om het recept vragen?Pannenkoekenzalmtaart. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, koemelkvrij
Notities

* Cressen lijken een beetje op spruitgroenten, maar zijn de eerste kiemplantjes van groenten die normaal gesproken pas gerooid worden als ze volwassen zijn. Voorbeelden hiervan zijn rucola en basilicum

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Smullen maar! Groetjes Jude

 

2 thoughts on “Pannenkoeken zalmtaart met yoghurt-dillesaus Hartige taart van flensjes afgewisseld met een romig zalmmengsel

 1. asdfsdf zegt:

  Roomkaas is toch niet lactosevrij?

  1. Jude's Diner zegt:

   Je hebt helemaal gelijk! Dit recept is niet lactosevrij, maar als je geitenroomkaas gebruikt (zie ook http://wp.me/p2AgN8-39) is hij wel koemelkvrij. Ik heb de omschrijving en tags veranderd, hartelijk dank voor je opmerking!

Superleuk om wat van je te horen!